Hvorfor Skal Jeg Vælge Sulfatfri Shampoo?

Billede credits: AdoreBeautyNZ

Har du styr på, hvad sulfater egentlig er? Og hvad har det egentlig med shampoo at gøre? Her kan du læse mere om hvor sulfater findes, hvad det gør godt og skidt for og hvorfor en sulfatfri shampoo.

Til at starte med er det godt at få opklaret, hvad sulfater egentlig er. Sulfater fremstilles i et laboratorium af grøntsager og fedtalkoholer, og er det stof, som bruges til at danne skum i din shampoo. Også i de fleste rengøringsmidler, tandpastaer og andre badeprodukter. Men selvom det lyder til, at sulfater er sunde, da de fremstilles af grøntsager, er det ikke helt tilfældet. Der er kommet mange produkter på markedet uden sulfater og parabener, da sulfaterne kan være skadelige for dit hår.

Her er fordelene ved at bruge sulfatfri shampoo:

  1. Hårets naturlige fedtstoffer bevares
  2. Længerevarende hårfarve
  3. Kruset hår holdes nede
  4. Mindre tør hårbund

Problemet med shampoo med sulfater er, at de udtørrer hår og hovedbund. Så hvis du har tendens til irriteret og tør hovedbund, vil det være en god idé at bruge en sulfatfri shampoo. For aldrende hår, gør sulfater også håret svagere.

Det er praktisk talt alle og enhver kan få glæde af at bruge en sulfatfri shampoo. Selvom du allerede har velplejet hår eller faktisk har problemer med tør hovedbund. At skifte til en sulfatfri shampoo kan virkelig give dit hår et boost.

Det kan nogle gange være svært at gennemskue, om en shampoo faktisk er sulfatfri. I nogle tilfælde skriver kendte hårplejebrands endda også sulfatfri på flasken, selvom det ikke er tilfældet. Så hold øje med varedeklarationen. Hvis den nævner nogle af nedenstående stoffer, indeholder shampooen højst sandsynligt sulfater:

Hvis vi skal opsummere på, hvorfor du skal vælge en sulfatfri shampoo, så er det helt enkelt. Shampoo med sulfater skader dit hår og hovedbund i længden, og der er ingen problemer forbundet med at bruge en sulfatfri shampoo.

Tak for støtten. Tak til Signatura for deres økonomiske bidrag til dette du lige læste. Signatura forhandler blandt andet Shampoo. Tusind tak for støtten, siger vi.