Hvor Længe Skal Balsam Sidde I Håret?

Billede credits: monicore

Vi alle drømmer om velplejet og smukt hår, men i hvilken rækkefølge skal produkterne bruges i, og hvor længe skal de sidde i håret?

Alt dette er vigtigt, hvis man vil have det optimale ud af, de produkterne man bruger i ens hår. Nogle betaler dyre domme for luksus hårpleje i form af shampoo, balsam og hårmaske, men de oplever ikke at de opnår de resultater som de burde - dette kan være fordi at de ikke bruger produkterne korrekt.

Tiden en balsam skal sidde i håret afhænger af, hvad der står på produktet, da det er forskelligt, hvor længe produktet skal have for at trænge ind. Læs altid på dine hårprodukter, før du tager dem i brug, for at være sikker på, at bruge dem som de skal - ellers vil du ikke kunne se resultater. Det vil normalt være 3-5 minutter.

Hvis du ikke har fint hår, men et mere tykt og kraftigt hår, kan du med fordel lade balsammen sidde i længere tid, for give en mere intens pleje af håret. Det tyndere hår, har tendens til at fedte, hvis man lader balsam og hårkur sidde i længere tid end anbefalet, så dette bør kun gøres, hvis man har et kraftigere hår.

Step by step:

1. Shampoo

Man skal altid starte med at vaske håret med en shampoo, der er velegnet til ens hårtype. Håret skal ikke blot vaskes en gang med shampoo, med hele to gange. Første gang håret vaskes med shampoo, renses håret fri for snavs, produktrester osv. og shampooen får derfor ikke lov til at trænge ind og nærer håret med de gode ingredienser. Anden gang shampooen kommer i, er håret rent og shampooen kan derfor komme ind i hårstråene. Shampoo vaskes ud med vand med det samme.

2. Hårkur

Få at give håret en mere intens pleje, er det en god ide at bruge en lækker hårkur. Især om sommeren og vinteren er det en god ide at bruge en fugtgivende maske, da hårstråene tørre ud, hvilket fører til kruset og ustyrligt hår. Der er mange der har misforstået brugen af hårkur. Hårkur kommer faktisk før balsam i hårpleje rutinen. En hårkur nærer håret med lækre ingredienser, men det er ikke alle hårkure der forsegler hårstråene. Når hårstråene ikke forsegles, bliver alt det gode fra hårkuren ikke i hårstråene. Der findes hårkure man skal bruge som det sidste, og dette vil fremgå på produktet, hvis det er tilfældet. En hårkur skal typisk sidde i håret 5-10 minutter, men dette afhænger også af det enkelte produkt.

3. Balsam

Til sidst skal hårstråene plejes og forsegles med en lækker balsam. Som sagt skal balsam sidde i håret 3-5 minutter, så der er tid til at produktet kan trænge godt ind og forsegle hvert enkelt hårstrå. Hvis balsammen vaskes ud af håret før tid, vil man ikke opleve samme effekt af balsammen - så husk at lade balsammen sidde i anbefalet tid, og du vil opnå smukke og silkebløde resultater.

Her har du læst et publiceret og udgivet stykke indhold, der udelukkende er lavet med henblik på at tilgode se. Signatura. Her kan du eksempelvis købe Ansigtsserum, og meget meget andet. Tak for hjælpen! - uden jer ville det ikke kunne lade sig gøre.