Hvad Gør Balsam Egentlig Ved Håret?

Billede credits: lookstudio

Mange af os bruger balsam, når vi vasker håret i badet. Som så mange andre bruger du den nok, da du har fået at vide, at balsam gør håret blødt. Men hvad gør balsam egentlig? Det skal du få svaret på her.

Det yderste lag af håret kaldes for skællaget. Skællaget løfter sig en smule, når håret bliver vådt, hvilket gør det muligt for din shampoo at rense håret samt lade vand trænge ind. En balsam sørger for, at skællaget lukkes igen. På den måde indkapsles de nærende ingredienser, og håret forbliver blødt og glat.

Da balsam lukker skællaget bruges den som det sidste produkt i en hårvask. Først bruger du shampoo og derefter den valgte balsam. Bruger du hårkur, så hedder det shampoo, hårkur og så balsam. Indeholder din hårkur olie, er det en god ide, at vaske håret efter igen med shampoo, inden du afslutter med balsam.

For at få optimal udnyttelse af balsam, kan du med fordel fordele det med en kam. Så er du sikker på, at få det i hele håret. Og så husk, at skylle rigtig godt efter med vand, så der ikke sidder rester efter balsam, når håret tørres.

OBS: dette tekstindlæg er bragt i samarbejde med Signatura. Her finder du et imponerende sortiment af Balsam spray, eller utallige andre gode varer. Uden støtten fra Signatura kunne dette tekstindlæg ikke lade sig gøre.