Hvor Længe Kan Uåbnet Parfume Holde Sig?

Billede credits: Cristina Pop - Unsplash

De fleste af os elsker en god parfume. Det kan i mange tilfælde være et dyrt produkt, hvorfor vi gerne køber parfume på tilbud eller får parfume i gave. Det kan også betyde, at der lige går lidt, før vi får brugt den gamle parfume i den allerede åbne flaske. Men hvor lang tid kan en uåbnet parfume så holde sig?

Først og fremmest kan det være interessant at vide, at parfumen reagerer forskelligt fra person til person, når den kommer på hud. Der er dertil også forskellige trin for, hvordan parfumen udvikler sig på huden. Man taler ofte her om top-, mellem- og bundnoten. Topnoten holder sig oftest ikke længere end 15 minutter og er det allerførste indtryk man får ved et sprøjt parfume. Mellemnoten er duftens kraftigste styrke og kan vare op til 3 timer. Sidstnævnte bundnote er, hvor de tunge dufte fra ekstrakterne kommer frem og man kan få et snert af duften i helt op til 20 timer.

Altså der er flere lag til, hvordan parfumen udvikler sig gennem dagen, når du har sprøjtet den på. Man siger, at en parfume kan holde sig mellem 1-8 år, hvis man har åbnet den. Det afhænger selvfølgeligt af, om man har opbevaret den på den mest optimale måde eller ej. Så når vi snakker om, hvor lang tid en uåbnet parfume kan holde sig, er udgangspunktet langt længere end den åbne parfume. Men igen det afhænger selvfølgelig også af, hvordan du har opbevaret den.

Et par gode råd til opbevaring af både uåbnede og åbne parfumer vil være at undgå lys og varme. Det fordamper og nedbryder duften hurtigere. Så det er faktisk ikke optimalt at opbevare din parfume på badeværelset, selvom det er, hvad mange tror. Vælg derimod en hylde eller en skuffe i et mørkt rum, måske i soveværelset, hvor der også ofte er lidt koldere. Så vil din parfume være i det bedste forhold og holde sig længst muligt.

Dette tekstindhold er lavet på baggrund af økonomisk hjælp fra Signatura. Så kig eventuelt på ansigtscreme hos Signatura. Det årsagen til at Signatura får omtale i dette tekstindhold.