Hvilken Parfume Skal Jeg Vælge

Billede credits: Alexy Turenk - Unsplash

En parfume er ikke bare en parfume. Faktisk kan din parfume være hele din identitet og signatur. Du har måske allerede prøvet, at du dufter en duft og tænker øjeblikkeligt på en bestemt person - det er fordi, du forbinder denne duft med personen. Derfor kan parfume være meget mere end bare dufte.

Når du skal vælge din parfume, er det vigtigt, at du ved, hvad du skal gå efter. Den største fejltagelse er at vælge din parfume på dit førstehåndsindtryk. En parfume udvikler sig nemlig over tid, og derfor skal du lade den udvikle sig, før du reelt kan sige, om du er vild med parfumen eller ej.

En parfume indeholder forskellige noter, og det er disse duftnoter, der udvikler sig over tid. De tre faser i en parfume er topnoter, mellemnoter og bundnoter. For at du vælger den rigtige parfume, er det derfor vigtigt, at du ved, hvordan disse duftnoter udvikler sig over tid.

Topnoterne er det første, du vil blive præsenteret for. Det allerførste du kan dufte, når du har sprøjtet parfumen på, er topnoterne, og disse noter vil du kun kunne dufte i et par minutter, hvorefter de vil fordampe. Herefter vil duftnoterne lige så stille udvikle sig til mellemnoterne.

I mellemnoterne kommer de nye dufte, du bliver præsenteret for. Disse duftnoter vil du kunne dufte i 10-15 minutter, hvorefter disse duftnoter også vil fordampe. Til slut vil parfume udvikle sig til bundnoterne, som er parfumens kerne.

Bundnoterne er nemlig det, parfumen vil dufte af, når topnoterne og mellemnoterne er fordampet. Det er vigtigt, at du lader parfumen få lov til at udvikle sig, ellers kan du hurtig vælge en forkert parfume, som du ikke kan lide i duften.

Undersøg gerne duftnoterne i parfumen, så du sikrer dig, at du kan lide de forskellige noter, der ligger i de forskellige faser.

Dette indhold er bragt og udgivet i samarbejde med Signatura. Så kig eventuelt på dufte hos Signatura. Heraf marketet, som du ser øverst.