Hvad Er Forskellen På Shampoo Og Balsam?

Billede credits: Charisse Kenion - Unsplash

Har du nogle gange tænkt på, hvorfor det er, at de fleste af os har både shampoo og balsam i brusekabinen? Hvilken virkning har de forskellige hårprodukter, og hvad er det forskellen er på shampoo og balsam?

Kort sagt bruger vi shampoo for at rengøre håret. Når vi vasker håret i shampoo, vasker vi snavs og rester fra andre hårprodukter væk. Nogle bruger shampoo over to gange. Man kan nemlig få en pre-cleanser shampoo, som gør det indledende arbejde. Så skal shampooen i anden omgang ikke arbejde lige så hårdt. Hvis du vasker håret to gange med shampoo, er du sikker på, at du får rengjort håret helt og vasket alle rester væk.

Men shampoo er ikke bare shampoo. Der findes shampoo til mange forskellige behov såsom tørt, farvet, fint og krøllet hår. Derudover er det også vigtigt at tænke på kvaliteten af shampoo'en du køber. Høj pris er i de fleste tilfælde ensbetydende med høj kvalitet, men du skal mest af alt bare være opmærksom på at vælge den shampoo, som der passer til dit hår.

Lad os så snakke om balsam. Som i øvrigt også er kaldet conditioner. Efter shampooen bruger man balsam for at blødgøre håret og lukke håret spidser. Mange synes også det gør håret nemmere at rede ud efter brug af balsam. Men det har også en forebyggende effekt for, at man ikke får spaltede hårspidser og ødelagt hår.

Mange kan også godt lide at bruge en hårkur mellem shampoo og balsam. Det giver håret ekstra blødt og plejer i højere grad. Man skal huske, når man bruger både hårkur og balsam, at det lige skal sidde i min. 3-4 minutter, så man får hele virkningen med fra de nærende og plejende ingredienser.

Så kort og godt - forskellen på shampoo og balsam er, at shampoo renser håret og balsam blødgør. Så enkelt er det.

Til slut vil vi hurtigt takke Signatura for have støttet muligheden for at udarbejde, dette indlæg. Derfor kan vi på glædeligvis opfordre dig til at kigge ind og finde dufte. Dette gælder dette indlæg - tak for dette.