Hvad Er Forskellen På Balsam Og Conditioner?

Billede credits: Mathilde Langevin - Unsplash

Det kan være svært at holde styr på termer og begreber inden for hårpleje og hårtrends generelt. Måske er du vokset op med, at din mor siger, du skal bruge balsam for at få blødt hår. Og måske har du lige hørt frisøren spørge en kunde, om hun skal købe noget conditioner med hjem? Men hvad er forskellen egentlig på balsam og conditioner? Er der overhovedet en forskel?

Det korte svar er nej. Balsam og conditioner er reelt det samme. De to begreber er bare på to forskellige sprog. På dansk siger vi balsam, når vi taler om den flydende masse, der gør vores hår dejlig blødt efter shampooen. Conditioner er det engelske term for balsam. Så ved at du kender til disse to begreber, betyder egentlig bare, at du nu kan tale om balsam på et internationalt plan.

Der er dog nogle interessante ting, som du skal vide om balsam - eller conditioner om du vil. Lad os starte med det helt basale.

Balsam skal bruges efter, at du har vasket håret med shampoo. Shampooen virker nemlig rensende for håret, hvorimod balsam gør håret blødt, tilpasningsdygtigt og tilfører fugt, hvilket er med til at give en smuk glans. Hvis du har tørt eller skadet hår, bør du også bruge en hårkur. Hårkuren skal du bruge efter shampooen men før balsam. Det er nemlig fordi, at balsam også lukker dine hårspidser og derved forebygger du alt for spaltede spidser. Så tænk altid på balsam, som det afsluttende element, før du går ud af badet.

Hvis du har mulighed for det, vil det også være en fordel at købe en lidt dyrere conditioner. Det er ikke nødvendigvis lig med "jo dyrere, jo bedre" men hvis du køber en for billig balsam, vil du ikke få det samme resultat som en i prisniveauet højere.

Dette indhold er udgivet i samarbejde med Signatura. Hvor du finder et stort sortiment med hårfarve. Tak for hjælpen! - uden jer ville det ikke kunne lade sig gøre.