Hvad Er Bæredygtig Mode - Sådan Klæder Du Dig Bæredygtigt!

Billede credits: Pixabay

Hvad er bæredygtig mode? - Bæredygtig mode kan være flere ting, men i bud og grund er hvor du eller virksomheden har miljøet i fokus, hvor man prøver at efterlade så lidt negative fodspor i miljøet. 

For virksomhederne betyder det at de skal udvinde materialer på den mest miljøvenlige vis, det vil sige at deres maskiner, arbejdskraft og alt hvad der går ind i fremstillingen af materialerne skal udlede så lidt dårlige aftryk i miljøet som muligt. 

Derudover gælder det også om at vælge materialer der er mest miljøvenlige at producere, det vil sige at man prøver at undgå materialer der eksempelvis kræver meget vand og strøm. 

Som forbruger betyder bæredygtig mode at man har mere omtanke når man køber tøj, så som at købe materialer der er slidstærke og holdbare, vælger designs der er tidsløse så man kan bruge tøjet i mange år uden at det går af mode og man derfor ikke vil gå med det. 

Derudover så er det en god ide at overveje genbrug, det vil sige at man sender sit eget gamle tøj til genbrug når man ikke længere kan lide stilen på det, i stedt for at smide det ud. 

Det betyder også at man selv kan kigge i genbrugsbutikker når man selv skal ud og købe nyt tøj, hvor man så på samme tid kan spare nogle penge når garderoben trænger til fornyelse. 

 En anden smart måde at genbruge på er ved at bytte med sine veninder så man igen kan spare penge og samtidig være god mod miljøet.