Hvem Er Karl Lagerfeld?

Billede credits: Pixabay

Karl Otto Lagerfeld er en sand legende inden for hans fag. Han blev født i 1933, men afgik desværre ved døden i 2019. Han har en lang og stolt karriere bag sig, der har sikret hans plads i historiebøgerne.

Hvem var Karl Lagerfeld? Karl Otto Lagerfeld var en tysk modedesigner. Han er mest kendt fra sin tid som chefdesigner for det verdenskendte modehus, Chanel. Han havde stor succes med at henvende Chanel til et yngre publikum, blandt andet ved at gøre tøjet mere sexet. Karl Lagerfeld blev også verdenskendt for hans meget excentriske person og provokerende adfærd.

Udover sin tid hos Chanel, så har han et langt CV, der ledte op til denne stilling. Han startede med at tegne for forskellige modehuse i Paris. Senere begyndte han at designe tøj for Pierre Balmain og Jean Patou.

Efter dette blev han hyret ind som konsulent/designer for en række andre modehuse, heriblandt Valentino, Krizia, Fendis og Chloés. Dette udgjorde hans karriere indtil 1983, hvor han som bekendt tiltrådte hos Chanel.

Ved siden af er han også blevet kendt for at lave kostumer til verdensstjerner som Madonna og Kylie Minogue. Herudover havde han også en passion for teater og opera, som han gladeligt designede kostumer til.