Hvad Er Minimalistisk Indretning?

Billede credits: Pixabay

I norden og mange andre dele af verden er minimalistisk indretning et kæmpe hit. De sidste mange årtier har det været netop denne filosofi, der har præget den nordiske indretning, både i forhold til arkitektur og møbeldesign.

Hvad er kendetegner minimalistisk indretning? Minimalistisk indretning er kendetegnet ved i høj grad at være præget af enkelthed, funktionalisme og ikke mindst kvalitet. Eksempelvis vil møblerne ofte være designet med rene linjer og et minimum af unødvendig pynt. Minimalistisk indretning hænger på mange måder sammen med den skandinaviske indretningsfilosofi, der er kendt for netop minimalisme.

Der er mange måder at dyrke minimalismen på, og mange forskellige grader. Nogle foretrækker at holde sine møbler minimalistiske, men blander

men en masse forskelligt boligtilbehør. Andre foretrækker at holde stilen helt ren, hvor man kun bruger et minimum af pyntegenstande.

Minimalismen har også for alvor præget store dele af danmarks arkitektur de seneste mange år. Dette ses både i form af kasseformede huse, ejendomskomplekser og andre bygninger.

For tiden er det yderst populært at bruge naturmaterialer, der giver et helt unikt og eksklusivt look. For eksempel er møbler i marmor blevet meget populære af selvsamme grunde. Især er borde lavet af marmor et stort hit på indretningsscenen.