Hvad Består Parfume Af

Billede credits: 955169 / Pixabay

Stort set alle parfumer nu til dags er en blanding af naturlige og syntetiske molekyler, der som regel er billiger og lettere tilgængelige.

indtil anden halvdel af det 19. århundrede blev parfumer udelukkende fremstillet af naturlige ingredienser som man fremstillede ud af planteprodukter. Kemikerne begyndte nemlig at forstå molekylernes opbygning, og hvordan man kunne fremstille dem syntetisk, og derved også fremstille nye dufte.

dog så forekommer der allergiske reaktioner på mennesker og man har derfor i mange forsket og blevet ved at udvikle nye og mere naturlige parfumer som ikke forsager allergiske reaktioner.

Det tyder på at sundheden har overtrumfet nydelsen med tiden, da der med tiden er blevet flere og flere bekymringer omkring allergiske reaktioner på molekylerne i parfumer.

I Danmark har ca. 2-4 % af befolkningen parfumeallergi. Det er meget forskelligt hvordan folk reagere på parfumeallergi og det er helt umuligt at forudse hvem der er i risiko for at få en allergisk reaktion, både syntetiske og naturlige duftstoffer kan giver allergiske reaktioner. Den hyppigste parfumeallergi er faktisk fra naturlige ekstrakter.

En stor del produkter indeholder i dag parfume, og hvis man først har fået allergi for parfume, vil man også opleve allergiske reaktioner på fx tøjvaskemidler, håndsæbe og opvaskemidler.   

Vi sender et stort tak til Perlen Odense, der har støttet dette blogindlæg. Hos Perlen Odense kan du shoppe blandt et stort og flot udvalg af Susanne Friis Bjørner produkter. Tusind tak for støtten, siger vi.